torsdag 29. august 2013

Kettlebell workshop!

Kettlebells har blitt en populær treningsmetode i Norge gjennom de siste årene, og nå har vi endelig fått kettlebells på plass i styrketreningsrommene på Gløshaugen og Dragvoll idrettssenter! Kettlebells er et utfordrende, morsomt og utrolig effektivt treningsverktøy, og mandag denne uken var vi som jobber som treningsveiledere her i SiT så heldige å få være med på kettlebell workshop. Kursleder var tidligere landslagsbokser Allan Fallrø, en av de første til å innføre kettlebells som treningsform her i Norge.

Selv om kettlebells ikke har vært utbredt som treningsform her i landet i mer enn et par år, kan det faktisk spores helt tilbake til Russland på 1700-tallet. Der ble kulene blant annet brukt som kornknusere, og etter endt arbeidsdag som treningsverktøy for arbeiderene. De brukte jernkulene til å styrke kroppen og løse opp muskulaturen, noe som ble starten på det som er dagens kettlebellstrening.

Allan Fallrø har vært trofast mot treningsformen siden han ble presentert for den i Russland for mange år siden, og forteller at trening med kettlebells ikke bare er veldig bra styrketrening, men at det også fungerer godt som kondisjonstrening.

 - Å løfte og kontrollere en kettlebell tvinger hele kroppen din, og spesielt kjernemuskulaturen, til å arbeide på en dynamisk måte som gir både styrke, kondisjon og utstrekking - Allan Fallrø

Vi fant veien ut til Maxpuls sine nye lokaler på Lade, og hadde en 3-timers lang workshop med litt teori og mye praksis. Jeg ble overrasket over hvor teknisk krevende det var, og over hvor tungt det var å holde på - det så lekende lett ut da Allan instruerte og viste oss hvordan vi skulle gjøre det! Morsomt var det likevel, og vi fikk god innføring i de ulike baseøvelsene swing, clean og snatch. Kettlebells er utrolig tungt og effektivt, men krever gjerne en god del tid for å få øvd inn riktig teknikk - som igjen har mye å si for hvor stort utbytte du får av treningen. Så har du lyst til å bruke jernkulene som din treningskamerat, anbefales det å smøre seg med tålmodighet og bruke tid på å lære teknikken ordentlig. I tillegg til baseøvelsene fikk vi en innføring i hvordan både "vindmøllen" og "turkish get up" utføres - knalltøffe øvelser begge to!

Allan viser ved hjelp av Anne Lovise hvordan
man skal utføre en clean

Konsentrerte deltagere!

Vi jobbet en del med å veilede og hjelpe hverandre!
Fornøyde kursdeltagere! Fra venstre Ida, Nina, Anneli, Anne Lovise, Ola, Arild, Tore og Svein Ove :)

Nå har i hvertfall vi som veiledere fått litt opplæring i bruken av de nye jernkulene som har funnet veien inn på to av sentrene våre - og vi gleder oss til å få lære videre til de av dere som måtte ønske det :)


Nina


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar