tirsdag 20. desember 2011

Året som gikk - godbiter fra 2011

Det har vært et begivenhetsrikt år i SiT Idrett, og jeg føler det er på sin plass å se tilbake på året som gikk. Den viktige jobben med driften av idrettssentrene skjer i hverdagen, fra det overordnede plan under SiT Velferd, gjennom de faste ansatte (idrettssjef og idrettskonsulenter), til de som har direkte kontakt med studentene: Resepsjonistene, treningsveilederne og instruktørene. Jeg vil likevel trekke fram noen av de mer spesielle dagene, begivenhetene som skiller seg ut og som vi kan minnes 2011 om:


Henrykte studenter - felles engasjement

Nike convention
Det arrangeres flere conventions for folk i treningsbransjen, og en av de mer velrenommerte er Nike Convention, der mange av SiTs instruktører reiser for å hente inspirasjon. I år var en stor gjeng i Oslo en helg i februar, men jeg dro til Stockholm sammen med Christel og Guro.

Oslo-gjengen
Stockholm-girls























Fargerikt og fresht
Muskler på scena



















Ny gruppetime: HardCore
Funksjonell trening er i vinden i treningsbransjen, og det å skulle styrke kroppen i bevegelser man ofte gjør i hverdagen ser mange fordelene med. SiT Idretts bidrag til denne trenden er gruppetimen HardCore. På SiTs nettsider finner du timesbeskrivelsen: Funksjonell trening for hele kroppen; styrke, balanse og spenst. Vi bruker egen kroppstyngde og i tillegg benytter vi oss av hjelpemidler som step, vekter og stang. Dette skal være en tøff time, som kan glimte til med blodsmak i munnen - derav det røffe navnet ;) Timen har også vist seg å slå godt an blant studentene som liker harde, effektive treningstimer.


SiT BeneFiT
2.april var dagen for veldedighetsaerobic: Vi arrangerte 3-timers treningsmaraton, med høypulstime etterfulgt av Afro og Zumba. Armfeldtsalen i Idrettsbygget ble smykket med scene, lyskastere, ivrige instruktører og betalende studenter som ville trene for en god sak. Vi samlet inn i underkant av 10.000 kr som gikk til inntekt for Aktiv mot Kreft. Dette arrangementet håper jeg kan bli en årlig tradisjon, og planen er å gjøre det igjen til våren.






Gooood stemning!



Spin-maraton

ble også arrangert i vår. Noen av spin-instruktørene tok initiativ til å kjøre en eksklusiv økt på syklene på Dragvoll. Etter å ha blitt jaget gjennom 3 instruktørers spinnende entusiasme kunne deltakerne få servert frukt for innsatsen.

Til høyre her ser du Silje (slutta til sommeren for å prioritere legeyrket) og Jonas sammen med et deilig fruktfat.







Zumba instruktørkurs
Enkelte gruppetimer er lisensierte og krever at man har gjennomført et bestemt kurs for å kunne undervise akkurat den timen. Corebar og Zumba er eksempler på det, og i mai var det instruktørkurs i Zumba i Trondheim, noe som jeg og en gjeng fra SiT benyttet oss av.
Steve Boedt - Zumbakongen i mine øyne.

Nyter pausen i vårsola!



Farvel blogg.no, hallo blogspot.com
Etter sommeren byttet jeg til blogspot, og bloggen fikk ny adresse. De tidligere kunststykkene av blogginnlegg fra oppstart høsten 2010 forsvant dermed fra arkivet, men til gjengjeld ble vi kvitt reklamen som besmykket den tidligere bloggleverandøren.



Nytt bookingsystem
Et etterlengtet nytt bookingsystem kom på plass ved semesterstart i høst. Nye funksjoner med venteliste og prikksystem har bidratt til å spre deltakerne på timene i løpet av dagen. Litt smårusk i oppstarten var det, men nå begynner det å gå seg til tror jeg...

 


Nytt treningssenter: Portalen på Solsiden - da 2 ble 3
Frem til oktober var en eneste lang ventetid på at to skulle bli tre. Et ekstra treningssenter var en investering som jeg tror studentene vil nyte godt av i mange år fremover. Ikke bare har studentene nå mulighet til å trene i de luksuriøse lokalene på Portalen, men nyåpningen bidrar også til at trykket på Dragvoll Idrettssenter og Idrettsbygget Gløshaugen blir redusert. Da det nye treningssenteret åpnet merket vi raskt at presset på gruppetimene avtok noe. Imidlertid var det UKA i samme periode som åpningen, så det var vanskelig å finne de sanne årsakssammenhengene. Det blir fortsatt spennende å se effekten av tre senter i motsetning til to også i tidene fremover.
Idrettssjefen holdt flott åpningstale!

Mat og drikke til de som møtte opp i åpningshelgen.

























Ida og jeg er meget fornøyd med de flotte salene på Portalen og feirer her med zumbadans :)







Ny uniform
I anledning Portalen fikk vi nye jobbjakker. Klassikeren, blå fleece, (se glisedama øverst på sida) brukes fortsatt, primært på Gløshaugen og Dragvoll.
Christine og Anneli - to fine eksemplarer av instruktørene,
begge iført den hvite Portalen-uniformen.





NIH fitness convention

I november var det dags for nytt påfyll, og en gjeng av instruktørene reiste til Oslo for å delta på NIH fitness convention. For meg og Ingvild var det en ekstra spennende helg, siden vi var så heldige å ha blitt tilbydt muligheten til å presentere vår egen time for deltakerne på convention. Nedenfor er et lite klipp fra timen, med favoritt-slå-fra-seg-låta mi "Killing in the name of":






Gjesteblogg

I desember har Kjersti gjort suksess med sin bloggdebut, og delt av sin erfaring som Dragvollentusiast, treningsveileder og langrennsløper, samt sin uerfarenhet innen gruppetimer. ;) Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, Kjersti - og responsen blant leserne har også vært positiv. Det er godt mulig at samarbeidet fortsetter etter jul!














Jeg håper alle har hatt et godt treningsår sammen med oss i SiT Idrett,
ønsker dere en god juleferie! Avslutter med SiTs visjon:

Henrykte studenter - felles engasjement





Har du et spesielt godt treningsminne fra 2011? Del det gjerne her:


3 kommentarer:

  1. Dette var gøy å lese :)

    SvarSlett
  2. Kjempeartig lesing! Tusen takk for et fantastisk artig semester :)

    SvarSlett
  3. Aa, savner SiT altsaa! Gleder meg til aa komme paa besok over nyttaar! Masse god jul til deg Marit Anne og alle andre i SiT!

    Stor klem fra Therese:)

    SvarSlett