torsdag 10. november 2011

Idrettens fredskorps

Bli med i idrettens fredskorps!

Etter en henvendelse til SiT Idrett fra Norges Idrettsforbund kommer her litt informasjon som kan være interessant for deg som har idrettsfaglig bakgrunn og et ønske om å oppleve et spennende og givende år:

Idrettens fredskorps er et utvekslingsprogram i regi av Norges idrettsforbund hvor unge norske mennesker jobber med idrett ett år i Zambia eller Zimbabwe. Dette er en del av bistandsarbeidet til idrettsforbundet, og vi har over de siste 10 årene sendt mer enn 200 frivillige. Dette året er ideelt å gjennomføre midt i studietiden, eller rett før man vil ut på arbeidsmarkedet.




Du vil bidra med arbeid som betyr noe for lokalsamfunnet, få nye impulser og kunnskap om idrett som virkemiddel i utviklingsarbeid. Samtidig får du mye moro og minner for livet!


Mer enn 200 norske idrettsungdommer har siden 1998 reist til det sørlige Afrika, og har fått bidra med sin idrettsfaglige kompetanse på skoler, i idrettslag, organisasjoner og lokalsamfunn, slik at barn og unge har fått flere muligheter til å leke og utfolde seg i et positivt idrettsmiljø.


Idrettsutveksling innebærer sosialt samvær, sportslig fellesskap og nye bekjentskap på tvers av kulturer. Idretten på sitt beste er et unikt virkemiddel for å bygge broer mellom mennesker og kulturer!


Hvem kan søke?

* Du mellom 18 og 28 år
* Du med idrettsfaglig utdannelse eller bred idrettsbakgrunn
* Du med annen relevant erfaring


Hva får du?

* Et unikt og spennende år i det sørlige Afrika
* Utreisekurs i regi av Norges idrettsforbund
* Dekket reise og opphold
* En lokal vertsfamilie
* Profesjonell oppfølging under hele oppholdet
* Økt kunnskap om nord-sør-spørsmål
* Arbeide med idrett



Høres dette spennende ut?
Les mer på nettsiden: www.idrett.no
Nederst til venstre finner du mer om Idrettens fredskorps.


Søknadsfrist er 15.februar 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar