mandag 16. februar 2015

BOSU-workshop

Fredag forrige uke hadde vi en intern BOSU-workshop her i SiT Idrett. Slike workshops og andre interne samlinger har vi i ny og ne, hvor vi benytter oss av kompetanse vi har internt i SiT. Det er så mange dyktige instruktører, veiledere og PT-er, som hver og en har mye kunnskap på sitt fagfelt. Og denne kunnskapen ønsker vi å dele med hverandre. BOSU-workshopen ble ledet av de to erfarne BOSU-instruktørene Anneli og Else Marie.


BOSU er et timekonsept hvor man jobber på en halv ball, og navnet betyr "both sides up" - noe som forteller om hvordan en BOSU-ball kan brukes. Den ene siden er formet som en halvkule og den andre siden er en hard rund plate. BOSU som treningskonsept ble utviklet av David Weck og lansert i 2010. Etter det har det blitt et populært treningsverktøy, og under kommer noen av de gode grunnene til at BOSU er en god måte å trene på. 


Hvorfor er trening med BOSU-ball så bra?


For det første er trening med BOSU-ball veldig artig, det å stå og hoppe opp og ned på ballen mens du iherdig prøver å holde balansen, er både utfordrende og morsomt! Det å trene på BOSU-ball forebygger skader, så fremt du jobber riktig, og det er en fin måte å trene på som en del av rehabiliteringen etter skader. Å jobbe med BOSU-ball krever fullt fokus på å koordinere kroppen for å holde seg stabil og ikke komme ut av balanse. Det er en helt annen måte å trene på, og du vil oppleve at du også er til stede i egen kropp på en ny måte. BOSU-trening er som sagt utfordrende, men det gir også veldig raskt mestringsfølelse når du kjenner at du behersker de ulike øvelsene. Og ikke minst så er BOSU-trening mye lek og morro!  



Målet med workshopen på fredag var at de instruktørene som ikke har BOSU-timer fast til vanlig, men som kan tenke seg å ha det på sikt, eller bare kunne være vikar på denne typen timer, skulle få en ordentlig innføring i timekonseptet og treningsformen. Workshopen ble som nevnt over ledet av Anneli og Else Marie, to damer som har hatt BOSU-timer i lang tid, og har dermed mye kunnskap og erfaring å dele med oss andre. 


Anneli holder eksempeltime med BosuStyrke
Godt med pause - Bosu-trening er slitsomt!

Program for workshopen

16.00 - 16:30: Gjennomgang av timebeskrivelser for Bosu og teknikk
16:30 – 17:00: Eksempeltime BosuPuls m/Else Marie
17:15 – 17:30: Hva er viktig å tenke på når man legger opp en BosuPuls-time! Øvelsesbank!
Pause!
18:15 – 18:45: Teori
18:45 – 19.30: Eksempeltime BosuStyrke m/Anneli
19:30 – 19:45: Øvelsesbank!
19:45 – 20:45: Sette steg/øvelser til medbrakt sang & gjennomkjøring!



Else Marie forklarer viktigheten av å holde mage og rygg stabil
når man trener på Bosu-ball
 
Utfordrende å holde balansen!

Gjennom de fem timene workshopen varte fikk vi en god og grundig innføring i BOSU-konseptet, i tillegg til at vi fikk prøve oss på både BosuPuls og BosuStyrke. Jeg synes selv det var ordentlig utfordrende, og det var helt merkelig å kjenne hvor utrolig mye jeg måtte konsentrere meg og jobbe bare for å klare å holde balansen. Kjempeslitsomt og kjempegøy! Og ikke minst ga det selvfølgelig mersmak, så i løpet av uken skal jeg teste ut en av Bosu-timene vi har her i SiT. Og det skal jeg selvfølgelig skrive om her på bloggen etterpå - stay tuned! :)

Fortsatt god mandag!


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar