Helsedirektoratet anbefaler et ukentlig inntak på 2-3 fiskemiddager, og dette med gode grunner. Fisk og annen sjømat er nemlig med på å forebygge livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, men også diabetes type II og noen typer kreft. Og det har seg slik at både hjernen, hjertet, skjelettet, huden og immunforsvaret ditt nyter godt av de sunne og gode næringsstoffene fisk og annen sjømat inneholder.
Det finnes uttallige gode oppskrifter på ulike fiskemiddager, og her kommer en av mine favoritter. Svært enkel og utrolig god fiskegrateng a la min sunne og spreke venninne Trine :)
Du trenger:
- Grønnsaker av diverse slag; jeg brukte løk, brokkoli, blomkål, squash, gulerøtter og sjampinjong. Men det smaker også herlig med purre, vårløk, paprika, rødløk, potet osv.
- Et beger lett creme fraiche og en valgfri kremost
- Makaroni
- Fisk av valgfri type; gjerne en blanding av både torsk, laks og sei
- Litt revet ost
Lett creme fraiche og kremost |
Sunne og gode grønnsaker |
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader- Kok makaronien
- Kutt opp grønnsakene og fisken i passe store biter og ha det i en stor bolle sammen med makaronien.
- Hell creme fraiche og kremost over, og bland alt sammen godt.
- Fordel blandingen i former etter hvor mye du har laget, og strø ost over
- Plasser formene på midterste rille, og la de stå i ovnen i ca 30-40 minutter.
Oser av sunnhet! |
Både sei, laks og torsk får være med |
Straks klar til å settes i ovnen - husk å strø litt ost over først! |
Enklere og bedre kan det vel ikke bli..? |
Lag gjerne mye mer enn bare en middagsporsjon slik at du har noe å putte i fryseren, eller ta med restene på skolen - sunn og god middag i eksamenstiden er viktig!
Nina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar