søndag 26. mai 2013

Trines herlige fiskegrateng

At fisk er sunt, året rundt har du helt sikkert hørt før - og overraskende nok stemmer det faktisk. Fisk er en spesielt god kilde til marine omega-3-fettsyrer og vitamin D. Når våren kommer med sol og varme, stimulerer solen kroppen til å produsere vitamin D selv, men dessverre får du få omega-3-fettsyrer ved hjelp av solen. Så det er like vikig å få i seg fisk sommer som vinter!

Helsedirektoratet anbefaler et ukentlig inntak på 2-3 fiskemiddager, og dette med gode grunner. Fisk og annen sjømat er nemlig med på å forebygge livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, men også diabetes type II og noen typer kreft. Og det har seg slik at både hjernen, hjertet, skjelettet, huden og immunforsvaret ditt nyter godt av de sunne og gode næringsstoffene fisk og annen sjømat inneholder.

Det finnes uttallige gode oppskrifter på ulike fiskemiddager, og her kommer en av mine favoritter. Svært enkel og utrolig god fiskegrateng a la min sunne og spreke venninne Trine :)

Du trenger:
- Grønnsaker av diverse slag; jeg brukte løk, brokkoli, blomkål, squash, gulerøtter og sjampinjong. Men det smaker også herlig med purre, vårløk, paprika, rødløk, potet osv.
- Et beger lett creme fraiche og en valgfri kremost
- Makaroni
- Fisk av valgfri type; gjerne en blanding av både torsk, laks og sei
- Litt revet ost

Lett creme fraiche og kremost

Sunne og gode grønnsaker



Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Kok makaronien
- Kutt opp grønnsakene og fisken i passe store biter og ha det i en stor bolle sammen med makaronien.
- Hell creme fraiche og kremost over, og bland alt sammen godt.
- Fordel blandingen i former etter hvor mye du har laget, og strø ost over
- Plasser formene på midterste rille, og la de stå i ovnen i ca 30-40 minutter.

Oser av sunnhet!

Både sei, laks og torsk får være med


Straks klar til å settes i ovnen - husk å strø litt ost over først!

Enklere og bedre kan det vel ikke bli..?

Lag gjerne mye mer enn bare en middagsporsjon slik at du har noe å putte i fryseren, eller ta med restene på skolen - sunn og god middag i eksamenstiden er viktig!


Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar