Oppskriften har jeg fått av min venninne Tina, som er både toppidrettsutøver og student, så her er det ingenting å kimse av!
Du trenger:
- 2ss nøytral olje
- 5 dl vann
- 1 beger mager kesam
- 100 g gjær
- 3-4 ss sukker eller honning
- 1 ts kardemomme
- 1,5 ts salt
- ca 15. dl fiberbakst eller grovbakstmel
- 3 dl müsliblanding med frukt og nøtter ELLER 200 g tørket frukt (hakket fiken, aprikoser, svisker, rosiner) og 80 g valnøtter/hasselnøtter.
Fremgangsmåte:
- Varm opp olje, vann og kesam til fingervarm temperatur.
- Ferskgjær røres ut i litt av den fingervarme væsken, tørrgjør tilsettes sammen med melet.
Olje, vann, kesam og gjær |
Grovt og godt mel! |
- Ha i musliblanding, eller hakk opp tørket frukt og nøtter - bland gjerne litt av hvert!
Tørket frukt |
Bland alle ingrediensene godt! |
- Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 30 min til dobbel størrelse.
Ferdighevet deig! |
- Pensle gjerne med egg før steking, og stek rundstykkene på 225 grader i 12-15 minutter.
Ta med så mange du ønsker på skolen, gjerne ett eller to ekstra i tilfelle du sitter lengre enn du hadde tenkt, eller om du bestemmer deg for å dra rett på trening! Resten kan du fordele mellom brødboksen og fryseren! :)
Vel bekomme!
Nina :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar