søndag 2. desember 2012

Lunsjtips - Grove muslirundstykker

Eksamenslesing, stress og travle dager har en tendens til å gå ut over både trenings- og kostholdsrutiner. Feilberegning av mengde mat man skal ha med på skolen når man sitter lenge, resulterer ofte i hyppige besøk i en av SiT´s kiosker, kantiner eller nærbutikken! Dette går ofte på bekostning av sunn kvalitetsmat og ikke minst- lommeboken. Derfor kommer det her en herlig oppskrift på kjempegode, grove og sunne muslirundstykker med kesam! 
Oppskriften har jeg fått av min venninne Tina, som er både toppidrettsutøver og student, så her er det ingenting å kimse av! 


Du trenger:

- 2ss nøytral olje
- 5 dl vann 
- 1 beger mager kesam
- 100 g gjær
- 3-4 ss sukker eller honning
- 1 ts kardemomme
- 1,5 ts salt
- ca 15. dl fiberbakst eller grovbakstmel
- 3 dl müsliblanding med frukt og nøtter ELLER  200 g tørket frukt (hakket fiken, aprikoser, svisker, rosiner) og 80 g valnøtter/hasselnøtter.


Fremgangsmåte:

- Varm opp olje, vann og kesam til fingervarm temperatur. 
- Ferskgjær røres ut i litt av den fingervarme væsken, tørrgjør tilsettes sammen med melet. 
Olje, vann, kesam og gjær
Grovt og godt mel!
  - Elt ingrediensene sammen til en jevn deig. Begynn med ca. 13 dl mel og tilsett mel til deigen får en smidig konsistens.

- Ha i musliblanding, eller hakk opp tørket frukt og nøtter - bland gjerne litt av hvert!

Tørket frukt
Bland alle ingrediensene godt!


- Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 30 min til dobbel størrelse. 
Ferdighevet deig!
- Ha deigen over på et bord (melet), trill til boller og etterhev under et klede i ca. 1 time. 
- Pensle gjerne med egg før steking, og stek rundstykkene på 225 grader i 12-15 minutter. 
Stekes til de blir gyldne og fine!

Ta med så mange du ønsker på skolen, gjerne ett eller to ekstra i tilfelle du sitter lengre enn du hadde tenkt, eller om du bestemmer deg for å dra rett på trening! Resten kan du fordele mellom brødboksen og fryseren! :)
Vel bekomme!


Nina :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar