Bra for økonomien og bra for tidsklemma!
Denne ukens middagstips er herlig kyllingwok med friske grønnsaker og ris!
Du trenger:
- Kylling
- Ris
- Gulerøtter
- Champinjong
- Brokkoli
- Paprika
- Annanas
- Hvitløk
- Chilli
- Fersk ingefær
- Woksaus av valgfri type
(i denne oppskriften har jeg brukt blue dragon oyster and spring onion wok sauce)
- Olje til woking
- Evt soyasaus til risen
Slik gjør du
1) Kok opp en kjele med vann og ha risen oppi - ha som mål å være ferdig med resten av matlagingen når risen er ferdigkokt - ca 20 min!
2) Ha olje i wokpannen (har du ikke wokpanne, kan en dyp stekepanne brukes), tilsett hvitløk, chilli og ingefær
3) Skjær kyllingen i terningen og ha den i pannen, wok noen minutter til den er gjennomstekt. Ha den så over i en skål.
4) Skyll og skjær opp grønnsaken, wok en passe stor mengde av gangen
5) Ha så alt sammen, både kjøtt og grønnsaker, i pannen og tilsett woksaus etter eget ønske
6) Nå er helt sikker risen ferdig, la vannet renne av - og server med woken. Bruk gjerne litt ekstra soyasaus på risen hvis det er ønskelig!
7) God middag!
Alle ingrediensene i terninger - friske og fine farger! |
Kyllingbitene i wokpannen - skjær en bit i to for å se om de er ferdige! |
Ferdig kyllingwok med nydelig woksaus |
Det smakte godt denne gangen også - heldigvis! For variasjon; bytt ut grønnsakene og woksausen, og kok fullkornsnudler i stedefor ris - prøv deg frem og finn din favorittkonbinasjon!
Vel bekomme :)
Nina
NAM :D
SvarSlett