lørdag 28. november 2015

EksamensYoga

November nærmer seg slutten, og vi er i full gang med den velkjente eksamenstiden. Eksamenstid er en periode som for mange innebærer mye stress, høye skuldre, anspenthet og mange netter med redusert søvnkvalitet. Derfor lanserte vi her i SiT et nytt konsept i samme periode i fjor, og som nå er tilbake igjen på timeplanen, nemlig EksamensYoga.


Timen finner du på Gløshaugen 15.30 på onsdager og på Portalen 19.20 på torsdager. Denne timen har som mål at du skal få koble ut, fokusere på noe annet enn eksamenslesing, slippe kroppen for spenninger, og få en pause fra eksamenskjøret. Timen har en varighet på 60 minutter og er en drop-in time, noe som betyr at du kan booke plass på denne timen på lik linje med alle de andre timene våre.

På EksamensYoga trenger du absolutt ingen forkunnskaper for å delta. Likevel kan det være fint med et par tips til noen av de vanligste yogaøvelsene, og derfor tok jeg denne uken en prat med vår dyktige og utrolig flinke yogainstruktør El Ri. Dette for at du skal få enda større utbytte av øvelsene når du enten er på en yogatime, eller gjør yogaøvelser hjemme. El Ri startet her hos oss i SiT dette semesteret, og har mange års fartstid som yogainstruktør bak seg. Jeg var med på EksamensYoga-timen hennes torsdag denne uken, og det var en fantastisk god opplevelse for en kropp som nå kjenner at eksamenstiden er godt i gang.

Her presenteres tre av de vanligste øvelsene i yoga:

Downward facing dog / Omvendt V
Unngå dette: Ører og skuldre er for nærme hverandre 
Gjør heller slik: Øk avstanden mellom ører og skuldre ved å trekke
skulderbladene ned i ryggen. 
Lite heldig posisjon for skulderparti og armer
Gjør heller slik - en sterk og fin utførelse
Tips: Denne øvelsen handler om å få lik vekt på hender og føtter, og spesielt unngå å henge på armene og skuldrene. Prøv å fordel vekten godt ut over begge håndflatene, samtidig som du trekker skuldrene vekk fra ørene, dytter setet opp mot taket og prøver å presse hælene ned mot gulvet.

Stolen

Unngå dette: Skuldrene er for nærme ørene, og lite aktivering i nederste del
av mage og rygg. 
Gjør slik: God avstand mellom ører og skuldre, og ingen svai i korsryggen. 
Tips: I denne øvelsen er det viktig å prøve å tenke at det skal være god avstand mellom ører og skuldre, samtidig som du strekker armene opp mot taket. Trekk skulderbladene godt ned i ryggen. I tillegg er det viktig å aktivisere nederste del av mage og rygg og prøve å trekke halebeinet inn under deg, slik at du ikke står med svai i korsryggen.

Cobra

Unngå dette: Ikke heng på armene og slipp hoftene ned i gulvet
Gjør slik: God avstand mellom skuldre og ører, og hoftene opp fra gulvet.
Tips: I denne øvelsen skal du prøve å holde hoftene over gulvet, men om du ikke klarer det så er det lov til å legge seg helt ned og utføre en "baby cobra" med knekk i albuene og lårene i matten. Tenk "sterk fremside og myk bakside", slik at vi får strukket godt ut på forsiden og samtidig løftet hoftene opp fra gulvet. Prøv å få hendene så nærme hoftene som mulig for å støtte skuldre, nakke og korsrygg.

Neste uke kommer det også en film med noen yogaøvelser du kan gjøre hjemme nå i eksamenstiden, sammen med noen enkle og fine avspenningstips!

Fortsatt god helg!

Klem Nina

søndag 22. november 2015

Eksamenstimeplan

Det går verken an å skyve det under sofaen eller gjemme det unna i en skuff, det faktum at eksamenstiden nå er godt i gang. Allerede i morgen er det bare litt over en måned igjen til selveste julaften, og vi har mye vi skal nå over på de fire ukene. Men ingen grunn til panikk, for på en eller annen måte klarer vi alltid på mirakuløst vis å komme i mål.

Siden det nå er eksamenstid starter vi fra og med i dag av med eksamenstimeplan her i SiT Idrett. Vi fortsetter med et stort utvalg av gruppetimer frem til jul, men timeplanen er nå litt redusert. Det er stort sett noen av timene på dagtid som forsvinner, og det er heldivis fortsatt mange gode, morsomme og effektive timer igjen på timeplanene. Så selv om yndlingstimen din eventuelt har forsvunnet fra planen, har du ingen unnskyldning for å ikke trene når det fortsatt er så mye bra å velge mellom. I tillegg har de to eksamenstidkonseptene våre kommet tilbake på timeplanen: nemlig Flyt og EksamensYoga. To timer perfekt tilpasset en travel og stressende eksamenshverdag!

Fra og med i dag ser timeplanene våre på de ulike sentrene slik ut:

Dragvoll



Portalen



Gløshaugen



For mange er eksamenstid en periode preget av både stress, følelse av håpløshet over hvorfor man ikke startet å lese tidligere, redusert søvnkvalitet, høye skuldre og anspenthet. Ekstra viktig er det derfor å prioritere trening nettopp for å redusere de negative tankene og kroppslige symptomene ovenfor. Vi vet at trening har utelukkende positive effekter på kroppen vår, og blant annet øker søvnkvaliteten, vi blir i bedre humør, får mer positiv energi og overskudd og ikke minst øker vi konsentrasjonsevnen vår.

Har du har tatt utfordringen vår om å være med på #eksamens10? Vi håper det kan være en fin motivasjonsfaktor for at du skal dra på trening selv om du føler at listen med gjøremål og pensum som skulle vært lest er alt for lang.

Ønsker dere en sprek og effektiv uke!

Klem Nina

Julebord SiT Idrett

I går samlet vi resepsjonistene, instruktørene, idrettskonsulentene, PT-ene og treningsveilederene til julebord her i SiT Idrett. Nok en gang klarte vi å finne en dato som passet for mange, og fikk samlet rundet femti av våre flotte ansatte til en herlig og sprudlende aften.

Vi gjorde som i fjor, og nedsatte en egen julebordkomiteé tidligere i høst, bestående av Audun, Astrid, Heidi, Kristine, Martine og meg. Med en ivrig planleggingstråd på facebook, gledet vi oss veldig til å gjennomføre planene vi hadde for kvelden.


Vi videreførte blant annet tradisjonen med aktivitet før julebordet, og arrangerte kanonballturnering i idrettshallen! Rekordmange deltagere stillte opp, og selv om dette skal være et lavterske aktivitetstilbud før middagen, blir det fort ganske seriøst med så mange spreke folk med skikkelig konkurranseinstinkt. Det var godt å la svetten renne og konkurranseinstinktet herje før vi pyntet oss i garderobene og var klare til å fylle sultne mager med herlige kokkekunster.


Godt oppmøte på årets kanonballturnering!
Selve julebordet fant som tradisjonen tilsier sted i aerobicsalen på Dragvoll, og det ble spleiselagbonanza ut av en annen verden. Bordet bugnet av alt du kan tenke deg av tapasretter, og selvfølgelig var det et stort utvalg herlige kaker til dessert. I tillegg til at vi er en gjeng over gjennomsnittet spreke, unge mennesker, er vi jaggu meg ganske rå på kjøkkenet også!



Kvelden bød videre på taler og mange kåringer. Marlene holdt en fabelaktig tale til herrene, og glimtet til med rim om både de flotte guttene og om SiT. Arild holdt en morsom og sjarmerende tale til våre vakre kvinner, i tillegg fikk Marit Anne æren av å holde en sprudlende takk-for-maten-tale.




Hele åtte kåringer ble delt ut, og de som fikk diplom og gullmedalje var Helén for årets resepsjonist, Gard for årets PT, Ane F. for årets instruktørvikar, Christopher for årets resepsjonistvikar, Camilla for årets energibombe, Anneli for årets instruktør, og Nina og Trine delte prisen for årets humørspreder - vel fortjente alle sammen! I tillegg åpnet vi i år opp for at man kunne nominere folk utenom den felles avstemningen, og Linnelle fikk medalje for årets nykommer, og Astrid for årets vims



Etter taler og kåringer var det tid for konkurranse med påfølgende premieutdeling.  Konkurranseinnslaget var nytt av året på julebordet i fjor, og vi kunne ikke annet enn å gjenta suksessen. Vi delte inn i lag, og så skulle hvert lag lage og presentere et innslag om SiT Idrett. Alle gruppene gjorde en veldig god jobb, og latteren satt meget løst blant publikum.

Vinnerlaget av årets "SiT Show"

Etter showene ble dansegulvet inntatt, og det tok ikke lang tid før stilletthælene måtte kastes til fordel for barbeint zumba-dansing og swing på sokkelesten! Vi er en stor gjeng ivrige, energifulle og danseglade SiT´ere - hurra for det!

Det var en deilig forsmak på alt julen har å by på av sosiale lag, flotte, pyntede mennesker, dans, morro og ikke minst fantastisk mat - nå gleder vi oss til juleferie!

Årets julebordkomiteé - meget fornøyd med innsatsen!
Tusen, tusen takk for nok et fantastisk julebord, verdens beste kolleger <3




Klem Nina

mandag 16. november 2015

Kan trening bli tvang?

Noen ganger kan det rett og slett bli for mye fokus på trening, og det kan utvikle seg et mønster hvor man aldri blir fornøyd. Trening blir en besettelse og et mål i seg selv, og tar over for andre gleder og aktiviteter i hverdagen.

Denne uken har vi fokusuke på sunn trening her i SiT Idrett. For selv om det for mange er selvsagt at trening handler om god helse, glede og sunnhet, er det i virkeligheten ikke slik for alle. Noen, og kanskje flere enn vi skulle tro, opplever trening som en besettelse, som tvang, som noe man gjør bare fordi man føler at man må. 


Dette kan forekomme i ulik grad, og det kan være vanskelig å finne en balanse mellom trening, kosthold, studier og et sosialt liv. Man kan utvikle et mønster der man aldri blir fornøyd med seg selv og det man gjør. Negative konsekvenser av dette kan være at man opplever treningsavhengighet, tvangspreget trening, får et anstrengt forhold til mat, en negativ følelse og opplevelse av egen kropp, mindre overskudd, mindre energi og nedsatt humør.



Dette er noe vi i SiT Idrett denne uken ønsker å belyse, fordi det er så viktig at trening handler om sunnhet, glede og god helse. Trening er noe du skal gjøre fordi du har lyst, selv om det er enkelte dager man må tvinge seg opp av sofaen og over dørstokken. Du skal trene fordi du vet at det gir deg glede, overskudd og energi. Fordi du vet at det bedrer nattesøvnen din, konsentrasjonsevnen din og gir deg et overskudd i hverdagen. Fordi det løfter humøret, gjør deg sterkere både fysisk og psykisk, og gir deg motivasjon og mestringsfølelse. 


Spesielt viktig er det nå i eksamenstiden at vi holder et sunt fokus på treningen vår. Dette er en tid som for mange i utgangspunktet er preget av redusert søvnkvalitet, stress og kanskje en smule eksamensangst, og hvorfor skal vi da gjøre det verre for oss selv ved å oppleve treningen vår som noe negativt og tvangspreget. I en tung tid som eksamenstid er, bør vi bruke treningen som et avbrekk fra lesingen, et sted å hente nye krefter og motivasjon, og som vi vet gir oss både mer energi og godt humør. 

Opplever du derimot noe av det under, kan det være godt å vite at det finnes hjelp her i SiT. Vi har et bredt helsetilbud med helsesøster, lege, psykolog og ulike mestringskurs. 

Faresignaler:

Treningsavhengighet
Tvangspreget trening
Et anstrengt forhold til mat
Negativ opplevelse av egen kropp
Mindre overskudd og energi
Nedsatt humør

Helsesøstertjenesten i SiT er et lavterskeltilbud, hvor du kan ta opp akkurat det du har på hjertet. Det være seg stress, forhold til egen kropp, selvbilde, rusmidler, ensomhet, kosthold, seksuell helse, eller hvis du selv kjenner at treningen ikke lenger gir deg glede og har et negativt fokus. Samtalene med helsesøstrene i SiT er gratis, og timebestilling er ikke nødvendig. Eventuelt kan være lurt å sende en sms eller ringe for å sette et tidspunkt hvis du har det travelt nå i eksamenstiden. Tjenesten er selvfølgelig også underlagt taushetsplikt, så her har man lov til å tømme hjertet om behovet skulle melde seg. Vi har helsesøstertjenesten på både Dragvoll, Gløshaugen, HiST Øya, HiST Tunga, Dronning Mauds Minne, HiST Handelshøgskolen og på BI, og du kan gå til akkurat den du måtte ønske selv. Så ikke nøl med å ta kontakt med helsesøstertjenesten.

Her i SiT har vi også tilbud om psykososial helsetjeneste. Dette er også et tilbud med svært lav terskel, og er ment for deg som synes det kunne være godt å prate med en helt nøytral person. Ofte rådfører vi oss i hytt og pine med både venner og familie, men noen ganger kan det være ekstra godt at personen vi snakker med ikke har noe forhold til oss fra før. Hvis det dukker opp ting i hverdagen din som du ikke helt vet hvordan du skal takle, og det kan handle om alt mellom himmel og jord, og spesielt hvis det er ting som går ut over livskvaliteten din, kan det være på tide at noen utenfor får lov til å hjelpe deg. Du kan bestille time enten ved å møte opp, eller ved å ringe, og da får alle tilbud om en gratis registreringssamtale. Etter det blir man sammen enige om veien videre. Mer informasjon finner du ved å gå inn på denne linken

Du kan også søke hjelp eller noen å snakke med ved å kontakte Gløshaugen legesenter eller SiT råd på rad@sit.no.

I tillegg tilbyr vi gratis treningsveiledning her i SiT Idrett hvor du kan få hjelp til å sette opp enkle, varierte og effektive treningsprogram, lære teknikk i ulike øvelser og få svar på treningsrelarterte spørsmål. Her er det treningsglede og mestring som står i fokus, og en time varer i 40 minutter. Booking av veiledningstimer gjør du enkelt og greit i en av resepsjonene våre. Vi har også personlige trenere som gjerne hjelper deg med å komme i gang og veilede deg gjennom treningen din.

Det vil bli lagt ut informasjonsbrosjyrer i resepsjonene på sentrene våre, og det er bare å plukke med seg en for å lese mer om hvorfor vi har fokus på sunn trening denne uken, og om hvordan du kan søke hjelp hvis du eller noen du kjenner trenger det. 


Ønsker dere en herlig og sprek uke!

Klem Nina

lørdag 14. november 2015

RÅ med Camilla

Helt i starten av forrige semester, i begynnelsen av januar, lanserte vi det nye timekonseptet . er en intensiv time, hvor man veksler mellom fokus på styrke, kondisjon og spenst. Timen skiller seg fra de andre timene vi har her i SiT, og består av arbeidsperioder på 45 sekunder, med 15 sekunders pauser. 

er en av mine favorittimer her i SiT, og mye av grunnen til det tror jeg ligger i de korte og intensive arbeidsintervallene. 45 sekunder er akkurat lenge nok til at man rekker å bli skikkelig sliten hver gang, men ikke så lenge at du tviler på om du orker å gjennomføre. Og de små pausene på 15 sekunder mellom hvert intervall er gull verdt, da rekker man akkurat å puste ut og manne seg opp til neste 45 sekunders arbeidsperiode. 

Her om dagen tok jeg turen på Camilla sin RÅ-time 15.30 på Gløshaugen. Camilla er en av våre virkelig dyktige og erfarne instruktører, og jeg visste at jeg kom til å få meg en kjempegod treningsøkt. Camilla har jobbet her i SiT i mange år, og har for meg blitt en veldig god venninne i tillegg til at vi støtt og stadig sees på jobb. Hun er en motivator uten like, og kan kunsten å få deg til å pushe deg selv hver eneste gang man er på trening. Med på timen var også våre to andre flotte og spreke kollegaer og venninner Trine og Carina. 


Herlig gjeng - og herlig time! Trine, Camilla, meg og Carina.

Camilla mener man burde gå på av den enkle grunn at man får trent både styrke, kondisjon og hele kroppen på en og samme time. Hun synes selv det er kjempemotiverende å ha kortere, men mer intensive arbeidsperioder. I tillegg er det godt å ha klokken på veggen som teller ned hver arbeidsperiode, og den er et fint hjelpemiddel slik at du vet at du kan trøkke skikkelig til. 

Camilla in action - burpees blir flittg brukt på RÅ!

"For å få mest mulig ut av timen må man tørre å presse seg litt ut av komfortsonen sin. Når det er sagt er noen av periodene/øvelsene litt mindre intensive med styrkefokus, så det er ikke bare blodslit ;P Kom og bli med på en artig og anerledes treningsøkt! Ps: dette er virkelig noe for gutta og. Ingen aerobictrinn, jeg lover!" 
- Camilla

Vi har to ulike varianter av på timeplanen vår. RÅ60 består av to arbeidsperioder, hvor hver består av 5 ulike øvelser eller kombinasjoner. Hver øvelse gjentas 3 ganger á 45 sekunder. RÅ35 består av kun én arbeidsperiode med 5 øvelser. Under hele timen jobber man med en medisinball, som gjør øvelsene tyngre og mer utfordrende. 




Camilla mener også at konseptet matcher godt med mye av forskningen som har blitt gjort på såkalt HIIT-trening (high-intensity-interval-training) de siste årene, hvor dette viser seg å være en treningsform med mange helsefordeler. Selv er hun også mye mer glad i dette enn langkjøring. Kroppen og hjertepumpa får også trent på å hente seg inn og roe ned før man kjører på med full guffe igjen i neste arbeidsperiode. 


Er det pause, så er det pause! 

Alt i alt var en en god (og veldig slitsom) opplevelse å være med på Camilla sin -time. For meg var det også ekstra motiverende å kunne bruke både Trine og Carina som motivatorer, ved at jeg i hvertfall ikke skulle jobbe noe dårligere enn de. er som sagt ett av mine favorittkonsepter her i SiT, og jeg anbefaler deg virkelig å ta turen en eller gjerne flere ganger nå frem mot jul. Kanskje finner du deg til og med en ny favorittime? 

Ikke like lett å få alle til å hoppe på likt..
.. men vi fikk det til til slutt!..
Ønsker dere en sprek og deilig helg!

Klem Nina

mandag 9. november 2015

#eksamens10 2015

Vi er allerede godt inne i November måned, eksamenstiden nærmer seg med stormskritt, og i den anledning sparker vi i gang en ny runde med #eksamens10. #eksamens10 er en treningskampanje som skal hjelpe deg med å opprettholde treningsrutinene og motivere deg til å dra på trening også nå når vi går travle og litt stressende tider i møte!




Fjorårets treningskampanje ble en kjempesuksess, og da kan vi ikke annet enn å gjeninnføre #eksamens10 denne høsten. Treningskampanjen går ut på at du som medlem her hos oss utfordres til å trene minimum 10 ganger på våre sentre fra og med i dag, mandag 09.november, og helt frem til 17.desember.



Spreke og flotte Camilla og Trine håper du tar utfordringen!
I denne kampanjen teller alt av økter på sentrene våre, og det kan være gruppetimer, egentrening, fotball eller squash - alt er godkjent som en økt. Tar du utfordingen er det bare å hente seg et registreringskort i en av resepsjonene våre, enten på Dragvoll, Gløshaugen eller på Portalen, og så huske på å få resepsjonisten til å stemple i kortet ditt før eller etter du har vært på trening. 

Alle som leverer inn et fullstemplet kort får en liten premie, og er i tillegg med i trekningen av freshe og flotte treningsbagger - vi trekker hele fem vinnere etter at kampanjen er avsluttet. 




NBNB! Det går dessverre ikke an å etterregistrere økter, så du må huske å få kortet ditt stemplet når du skal eller har vært på trening!

I tillegg til denne konkurransen har vi også en egen konkurranse gående på instagram. Du deltar i denne ved å dele ditt treningsøyeblikk med oss, både film og bilder, og ved å merke disse med #eksamens10. Hver uke trekker vi èn vinner som premieres med en gratis PT-time, og de annonsere både her på bloggen og på instagram (@sitidrett).



Det er lov å ha mye å gjøre for tiden, det er akkurat slik det skal være. Likevel finnes det få unnskyldninger som er gode nok til å la treningen ligge på hylla frem til juleferien. Og jeg håper virkelig at du bruker denne treningskampanjen som motivasjon til å fortsette med treningen din, for vi vet jo alle hvilke positive effekter trening og fysisk aktivitet har på både søvnkvalitet, konsentrasjonsevne og humøret!

Så hva venter du på? Ta utfordringen da vel!

Jeg gleder meg til å fortsette å se dere rundt omkring på sentrene våre nå frem mot jul, og ikke minst gleder jeg meg til å se hva dere deler med oss av kreative treningsøyeblikk på instagram.

Ha en sprek uke!

Klem Nina

søndag 8. november 2015

Vel gjennomført MaratonSpin!

I går arrangerte vi MaratonSpin her i SiT Idrett, en tre timers lang spinningtime på Portalen. Av og til setter vi opp unike timer, slik som denne, med en timetype eller et konsept som vi ikke har på timeplanen til vanlig. Det er artig at det skjer noe anerledes innimellom. Timen ble rimelig raskt fylt opp da bookingen åpnet torsdag kveld. Og med så stor pågang i forkant, lovet det veldig bra for lørdagens maraton. 

Denne gangen var det Anna, Caroline og Asbjørn som var så heldige å lede en supersprek og energisk gjeng gjennom 3(!) timer på sykkelen. Asbjørn sparket det hele i gang med sin BootyliciousSpin, etterfulgt av Caroline, før Anna avsluttet det hele. I løpet av timen var det en god blanding av ulike musikksjangre, tempo og variasjon, som blant annet gjorde at man faktisk klarte å holde ut i hele tre timer.

Det var hardt som fy, men veldig gøy. Ikke noe problem å komme seg gjennom 3t med spinning når instruktørene er så ivrige og energiske. Og følelsen etterpå er jo den beste, nailed it!! - Ann Magritt, deltager



"Å delta på MaratonSpin var utrolig morsomt, ekstremt slitsomt(på en bra måte) og en veldig fin variasjon fra Spinprogrammene som er til vanlig! Det var umulig å ikke ta I litt ekstra og gi alt man har ved hver pulsstopp, når det er så utrolig energirike, motiverende og flinke instruktører som har hvert sitt beinharde program. Og når det hele sparkes I gang med Asbjørns bootylicious- og guilty pleasures sanger, settes den gode stemningen allerede ved første sang! Herlig!! Tre timer på spinsykkelen bare fløy av gårde. Dette må definitivt gjentas!!" - Ingrid, deltager


Tre timer er veldig lenge å sitte på sykkelen, men jeg tror at de fleste kjente at tiden gikk fortere enn man hadde tenkt, og det var en storfornøyd gjeng som gikk ut av spinninglokalet og kunne ta helg med svært god samvittighet. 



"Det var utrolig gøy! Carolines skriking....Og Anna som rett og slett hentet ut de siste kreftene våre...Hun er utrolig motiverende, med masse motiverende "snacks" som hun kalte det, jumping og konkurranser...herregud vi gikk helt ned i kjelleren og likevel var det sinnsykt gøy! Det var utrolig slitsomt, utrolig gøy og med tre så motiverende instruktører med hvert sitt varierende program var det umulig å ikke ta seg helt ut! Og likevel fløy timene av gårde! Dette må gjentas" - Celine, deltager

Det er ikke hver dag man som instruktør får kjøre timer som dette, og treningsgleden og energien vi ser blant deltagerene smitter over på oss. Jeg tar av meg hatten for Trondheims desidert sprekeste gjeng denne helgen, og tusen takk for at dere meldte dere på, og ikke minst for at dere møtte opp og gjennomførte med stil! Ha en fortsatt super søndag!

Klem Nina

torsdag 5. november 2015

MaratonSpin

Som dere har sett både på nettsiden vår og her på bloggen på mandag, kjører vi på med enda et spinningkonsept nå til helgen, nemlig MaratonSpin førstkommende lørdag. Vi gjentar suksessen fra i fjor, og kjører på med 3 timer med mye morro, hard jobbing og masse energi og treningsglede. 

Maratonet er delt inn i tre deler, og denne gangen er det de tre instruktørene Anna, Caroline K og Asbjørn som tar deg gjennom hver sin del. Det er Asbjørn som sparker det hele i gang, og kjører på med sin BootyliciousSpin. Her blir det masse gamle girlpower-sanger, hvor både Britney og Beyonce dukker opp. Så hvis du gikk glipp av denne timen tidligere i høst, får du sjansen igjen nå.

Caroline er andremann ut, og hun gleder seg utrolig mye til å kjøre MaratonSpin sammen med dere. Caroline sin del er bygget opp rundt fem lengre intervalldrag, det blir litt som klartreetapper for sykkelentusiaster. Hun lover variasjon både i de sittende og stående dragene, hvor du virkelig skal få jobbe med deg selv. Caroline henter frem sine guilty pleasures, og for henne er det tøffe sanger og filmmusikk. 



"Jeg gleder meg masse, og håper på en super svettefest med mine flotte deltagere og kolleger!" - Caroline

Anna avslutter det hele med en Spin2-inspirert time lagt opp med tre hoveddeler. Hver av hoveddelene har fire sanger, hvor variasjonen er stor og intensiteten øker gradviks opp mot pulstopp i siste sang. Musikken til Anna er kontrastfylt, og her kan du finne alt fra E-type og Scooter til The Prodigy og Pendulum. Det er altså bare å glede seg til å bli pushet gjennom siste del av timen. 



Bookingen for lørdagens time legges som vanlig ut i dag klokken 21.00, og det lønner seg å sitte klar for å sikre seg plass.

Og så vet jeg at det høres lenge ut med 3 timer på sykkelen, og det er det også forsåvidt. Men hvor ofte er du med på noe lignende? Man tåler jo å bli ordentlig sliten av og til, og dessuten blir dere forhåpentligvis mange om det. Det er lagt inn pauser, og det serveres masse deilig frukt som du kan bruke til å fylle på med energi underveis. Sa hva er din unnskyldning? Bli med da vel.

Vi gleder oss veldig - og håper på å se akkurat deg der! 

Klem Nina

mandag 2. november 2015

HalloweenSpin

På lørdag var det Halloween, og i den anledning kjørte vi på med HalloweenSpin på Portalen. Sprekingene Asbjørn og Mari ledet deltagerene gjennom 90 minutter med hard og morsom kondisjonstrening lørdag formiddag.

De to sporty instruktørene stillte selvfølgelig opp i kostyme, og spesielt Mari var glad for at en del av deltagerene hadde kledd seg ut de også, slik at det ikke ble så rart å kjøre spinning utkledd med både rosa tyllskjørt og tryllestav!


"Det var helt fantastisk å kjøre timen! Så mange blide og flotte deltakere, og så mye energi! Ekstra gøy var det at noen hadde kledd seg ut også, følte meg ikke like rar der jeg satt i det rosa tutu-skjørtet mitt. " - Mari

Når det gjalt planleggingen av timen i forkant syntes begge instruktørene at det var mye mer utfordrende å finne riktig musikk enn det de hadde sett for seg. Halloween-tema var ikke så gjennomgående for spinningmusikk verken på spotify eller youtube, og de måtte gå litt utenfor temaet noen ganger. Likevel følte de resultatet ble veldig bra, og de fikk trukket inn alt fra Aqua til Marilyn Manson. I tillegg brukte de de mest kjente Halloween-sangene som Ghostbusters, This is Halloween og The Addams Family.



Mari oppsummerte lørdagen spinningøkt som noe av det morsomste hun har vært med på her i SiT Idrett! 

Gikk du glipp av lørdagens begivenhet? Frykt ikke, for førstkommende lørdag kjører vi på med enda et spinningkonsept utenom det vanlige; nemlig MaratonSpin! Mer om det kan du lese her på bloggen på onsdag - stay tuned!

Ha en sprek og fin uke så lenge!


Klem Nina