søndag 26. juli 2015

Rolig langkjøring

I forrige innlegg kunne du lese treningstipset om utendørs motbakkeintervaller, og kanskje har du allerede rukket å prøve det ut? Denne uken kommer det enda et treningstips til hva du kan finne på nå som det er sommer og ferie, og perfekt å trene utendørs. På godværsdager med litt ekstra tid, er det en utrolig fin opplevelse å komme seg ut i skog og mark, spesielt i kontrast til mye av innendørstreningen mange av oss gjennomfører resten av året.



Rolig langkjøring er en enkel og grei treningsform som krever lite annet enn et par gode joggesko, tilgang på passende terreng og gjerne en treningskamerat. Økten kan du gjennomføre i pratetempo, altså ganske lav intensitet, og heller holde på litt lenger enn du pleier. Det er lurt å variere treningen litt, og det er sjeldent vi har tid til å ta oss de lange, fine løpeturene i en ellers så travel studiehverdag.



For noen dager siden var jeg ute på en kjempefin langtur med min venninne Ellen her i Boston. Og da de fleste dager byr på stekende solskinn og gradestokken langt over 20 +, var det deilig å løpe tidlig på morgenen før det ble alt for varmt. 


Vi kan kanskje ikke skryte så mye av sommerværet i Trondheim for tiden, men er det fortsatt deilig å legge ut på langtur i Bymarka eller Estenstadmarka selv om været ikke er på topp. Noen av de aller beste løpeturene jeg har hatt er i søle og regnvær, så lenge man kler seg godt.

Når man jobber på så lav intensitet, sone 1 til sone 2, bør økten ha en viss varighet, og alt fra 45 minutter til 2 timer er bra! 

God tur!


Sommerklem fra Nina

fredag 10. juli 2015

Motbakkeintervaller

Det er sommer, skolefri, sol og varme, og på høy tid å legge en del av treningsøktene utendørs. De tunge styrkeøktene er det kanskje vanskelig å flytte ut, men kondisjonsøktene er det lettere å gjøre noe med. Og du kan gjerne kombinere en effektiv og god treningsøkt med flotte naturopplevelser.





For å hjelpe deg med dette kommer det her et treningstips til hva du kan finne på neste gang du skal trene kondisjon, og ønsker å gjøre dette utendørs - nemlig motbakkeintervaller! Ordet i seg selv synes jeg nesten er ubehagelig fordi jeg vet hvor mye slit en slik økt gjerne innebærer. Det er hardt og brutalt, og av og til ganske vondt mens det står på. Men det er få økter som gir meg en bedre følelse etter at de er gjennomført. Det er rett og slett helt fantastisk når ubehaget forsvinner, og endorfinrusen tar over. Så deilig at den fæle økten er verdt slitet, noe det kan være lurt å minne seg selv på underveis.





I tillegg til at det er en lettvint måte å få pulsen god opp på, og dermed svært effektivt, er det utrolig enkelt å gjennomføre. Finn deg en passe lang oppoverbakke, hvor du enten klarer å løpe/jogge eller gå jevnt hele veien. Deretter er det bare å varme godt opp og sette i gang. Første gang kan du gi deg en innkjøringsøkt med for eksempel to intervaller på ca 4 minutter med minimum tre minutters aktiv pause hvor du jogger eller går ned bakken igjen. Neste gang øker du til tre drag, og så kan du fortsette med å gjennomføre 4-5 intervaller à 4 minutter etter det. En tidseffektiv og herlig økt (i hvertfall etterpå!). 

Store deler av sommeren i år er jeg stasjonert i Boston i USA for å gå sommerskole ved Boston University. Det finnes ikke all verden av skog og mark og motbakker, men heldigvis har jeg funnet meg en favorittbakke som passer perfekt til for eksempel 4*4 intervaller. Da det for tiden er opp mot 30 varmegrader her borte, prøver jeg å legge øktene til enten tidlig på morgenen eller sent om kvelden, for midt på dagen er det aaalt for vamt!

Svett klem fra Nina

søndag 5. juli 2015

Vinnerene av SiT10imai

Dette vårsemesteret hadde vi treningskampanjen #sit10imai gående i hele mai måned med mål om å få dere til å fortsette med de gode treningsrutinene også gjennom eksamenstiden. Parallelt med kampanjen hadde vi en instagramkonkurranse gående hvor dere kunne vinne en gratis PT-time hver av de fire ukene konkurransen foregikk. I tillegg trakk vi ut tre vinnere blant alle dere som leverte inn ferdig utfylte registreringskort, og tre heldige sprekinger stakk av med hvert sitt nye treningsheadset! 

To av vinnerene fra vårsemesterets treningskampanje har sendt meg hvert sitt bilde hvor de har tatt i bruk det splitter nye og forhåpentligvis gode treningsheadsettet de vant i konkurransen. Det er gøy å se at headsetet er tatt i bruk, og jeg håper veldig at det fungerer bra til trening! Forhåpentligvis var det kanskje også en motivasjonsboost å motta et nytt treningsheadset rett før sommeren, slik at de fortsetter med treningen frem til høstsemesteret.




De ser fornøyde ut begge to, og det er ekstra morsomt for oss her i SiT å gi bort premier som kan brukes både til innendørs og utendørs trening - trening og fysisk aktivitet er jo noe av det aller beste vi vet! 

Håper dere klarer å holde treningsrutinene sånn nogen lunde ved like selv om sommeren er i gang for fullt, og tips til hva du kan finne på av trening får du her på bloggen i løpet av neste uke. 

Klem Nina