mandag 26. januar 2015

SiT Happened

Lørdag som var gikk SiT Happens av stabelen her i SiT Idrett. Vi hadde åpen dag på alle våre tre sentre, lanserte det nye timekonseptet RÅ! og hadde 90 minutters spinning med guilty pleasures! Var du med på noe av morroa?

Da bookingen åpnet for påmelding til lørdagens timer torsdag kveld klokken 21, ble RÅ!-timene fulle på fem minutter! Det var morsomt å følge med på bookingen etterhvert som ventelistene ble lengre og lengre, og ikke minst bygget det opp mine forventninger til lørdagen. For på lørdag skulle nemlig Camilla og jeg kjøre to timer med RÅ!. I tillegg til det kjørte Anneli og Lene en RÅ!-time, og Trine ledet ivrige spinningentusiaster gjennom 90 minutters minimaraton! Slik var planen for SiT Happens, i tillegg til alle de vanlige timene våre som gikk denne lørdagen:

RÅ! kl 11.20 på Gløshaugen - Camilla & Nina H
RÅ! kl 11.45 på Portalen - Lene & Anneli
Guilty pleasures (90 min) kl 12.00 på Portalen - Trine
RÅ! kl 13.45 på Portalen - Camilla & Nina H


Det å få lov til å kjøre team-teach på timer, dvs at man er to eller flere instruktører som har timen sammen, gir et kick utenom det vanlige! Det er fantastisk artig å lede en time sammen med en annen instruktør, og denne gangen kunne jeg ikke vært mer heldig med min sparringspartner. Camilla er nemlig en av mine favorittinstruktører, og dyktigere og sprekere dame skal man lete lenge etter! 

Etter workshopen forrige lørdag satt Camilla og jeg sammen et program med våre favorittøvelser, fant energisk og gira musikk, planla oppvarming og nedtrapping, for så å fordele hvem som skulel instruere de ulike delene gjennom timen. Lørdag møtte vi opp spente og fulle av energi, og første timen gikk overraskende bra! Vi klarte også å komme oss greit gjennom time nummer to på portalen, og var helt utkjørt da vi var i mål med begge timene! 




"Jeg var veldig spent før første timen på Gløshaugen. Vi har brukt endel tid på øving og planlegging, men jeg var likevel litt nervøs. Begge timene gikk over all forventning. Det er en blytung time, men sammen klarte vi å pushe oss gjennom alle arbeidsperiodene. Deltagerne var bokstavelig talt helt RÅ ! Seks runder av burpees er ingen lek, men med gira folk i salen var perfekt motivasjon Det beste med konseptet er at du kan tilpasse alle øvelsene til din kropp og tempo. TUSEN TAKK for to herlige økter til alle som var med!" - Camilla, Instruktør




"Det var en helt fantastisk opplevelse å få kjøre RÅ! sammen med Lene og den spreke gjengen som møtte opp på Portalen lørdag. Snakk om å ta utfordringer på strak arm! Det var maks arbeidsinnsats hele timen, og masse energi som gjorde det utrolig inspirerende og morsomt å være instruktør. Jeg håper flere tar turen innom RÅ! - det er en fin mulighet til å få jobbet med styrke, spenst og kondisjon i sitt eget tempo :) " - Anneli, instruktør


"Jeg var superspent på å kjøre RÅ! Team Teach. Jeg har vært med på mange, men som deltaker, ikke som instruktør. Heldigvis er jeg og Anneli i stor grad veldig enige om hvordan en RÅ!-time skal være og vi samarbeidet godt i forberedelsene. På grunn av praktiske årsaker hadde vi ikke kjørt igjennom hele team teachen på forhånd, og heller ikke fått testet alt det tekniske (som feks den nye kule timeren!). Likevel gikk det kjempebra! Øvelsene var harde, musikken var motiverende og deltakerne hadde en vanvittig stå-på-vilje jeg ikke har sett maken til! Og det virket som at de var slitne, men fornøyde. Det var også kjekt å se noen kjente fjes i salen, som feks instruktør-Randi og sjef-Ida. Anneli og jeg var kjempefornøyd med samspillet vårt igjennom timen. Jeg var supersliten både underveis i og i etterkant av timen, men konkluderer bare med at da var det en skikkelig bra RÅ!-time Jeg gleder meg veldig mye til å kjøre timen fast på Portalen tirsdager kl. 18.20. Håper mange tar turen innom og tester ut RÅ!!" - Lene, instruktør

På portalen kjørte Trine en 90 minutters spinningtime med guilty pleasures klokken 12! Og det ble en stappfull time med masse energi, fantastisk musikk og spreke deltagere. 


"Ååh, da va so latterle kjekt!! 90 minutt gjekk kjempefort, og folk jubla og lo. Va ganske spent pao om enkelte av guilty pleasurane slo an, feks "Rosa Helikopter" og "Dragostea din tei", men dei viste seg å laga aller best stemning Og superkult at fleire kom med sangforslag pao Facebook i forkant av timen, eg lika når folk e engasjert Eg ska definitivt køyra timen igjen!" - Trine, instruktør

Tusen takk til alle som var med på lørdag - dere er RÅ! Håper DU blir med og teste ut det nye timekonseptet vårt i ukene som kommer - det er bare å glede seg :)

Klem Nina

torsdag 22. januar 2015

SiT Happens

2015 bugner over av nye muligheter, og vi sparker det hele i gang med åpen dag her i SiT Idrett! SiT Happens går av stabelen på alle våre tre sentre, og vi skal både lansere nytt timekonsept - RÅ! - og ha 90 minutter spinmaraton med guilty pleasures! Førstkommende lørdag braker det løs!



SiT Happens betyr åpen dag på de tre sentrene våre for alle over 16 år. Det vil si at du kan ta med den en venn, et familiemedlem eller en kjæreste for å trene hos oss denne dagen. SiT Happens foregår fra 10-20 på Dragvoll og Gløshaugen, og fra 10-18 på Portalen.

Som nevnt over lanserer vi denne dagen det splitter nye timekonseptet vårt RÅ!, en intensiv og tøff time, hvor man veksler mellom fokus på styrke, kondisjon og spenst. Arbeidsperiodene består av 45 sekunders jobbing og 15 sekunders pause. RÅ! kjøres tre ganger i løpet av lørdagen:

RÅ! kl 11.20 på Gløshaugen - Camilla & Nina H
RÅ! kl 11.45 på Portalen - Lene & Anneli
RÅ! kl 13.45 på Portalen - Camilla & Nina H



Alle timene denne dagen er som vanlig tilgjengelig gjennom bookingsystemet vårt fra klokken 21.00 i kveld (torsdag 22.januar). 

Håper på å se dere alle på lørdag - det er bare å glede seg! 

Klem Nina

søndag 18. januar 2015

Er du RÅ?

Nå er det ikke lenge igjen til vi endelig skal lansere vårt nye timekonsept her i SiT Idrett! Vi går rundt og gleder oss til lanseringen, faktisk så mye at det kribler i magen. Vi håper at denne timen, som har fått navnet RÅ!, kommer til å falle i smak hos alle sammen! Og nå i helgen hadde vi workshop på Portalen for å sette rammer og finne øvelser til den nye timen. 



RÅ! er en intensiv og tøff time, hvor man veksler mellom fokus på styrke, kondisjon og spenst! Timen skiller seg fra alle de andre timene vi har her i SiT, og består av arbeidsperioder på 45 sekunder, med 15 sekunders pause. 



RÅ! 60 består av to arbeidsperioder hvor hver inneholder 5 ulike øvelser. Hver øvelse gjentas 3 ganger á 45 sekunder. RÅ! 35 består av kun én arbeidsperiode med 5 øvelser, hvor hver gjentas tre ganger á 45 sekunder. Under timene jobber man med en medisinball, som gjør alle øvelsene ekstra tunge og utfordrende! 



Det som er så fint med denne nye timen, er at du kan jobbe i ditt eget tempo hele veien, og dermed er det lagt opp til at den skal passe for absolutt alle! Det er også ulik tyngde på medisinballene, og du velger om du vil jobbe med en på 3, 4, 6, 8 eller 10 kilo - så her skal alle kunne finne en ball som passer til sitt nivå!  



Vi presenterer det nye konseptet for første gang på "SiT Happens" som går av stabelen førstkommende lørdag! Ta en titt på nettsiden vår og følg med her på bloggen for mer informasjon! Jeg gleder meg!


Er du RÅ!? - bli med da vel! 



Stay tuned!

Klem Nina

torsdag 15. januar 2015

Nyttårsforsetter

2014 var et fantastisk år på mange måter! Vi er nå inne i ett nytt år, ett nytt år med nye muligheter. Januar er måneden for å sette mål og lage planer, og listen over nyttårsforsetter kan være milelang. Men har vi satt oss realistiske og oppnåelige mål? 

Det gikk kanskje ikke så bra på eksamen før jul som vi skulle ønske, vi fikk kanskje ikke trent så mye som vi egentlig hadde planlagt forrige semester, vi var kanskje ikke sosiale nok, klarte ikke å legge oss så tidlig som vi hadde tenkt, og ja, det er mye vi kan se tilbake på og være misfornøyd med. Men nå er det januar, og det er på tide å løfte hodet og se fremover. Tenk heller på hva du ønsker å gjøre anerledes dette året - og finn ut hvordan det kan gjøres!

Et nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet.
 

Mange kjenner seg nok igjen i beskrivelsen over og har ofte ønsker, mål og planer for det nye året - ting man gjerne vil gjøre bedre enn i fjor. For de aller fleste handler nyttårsforsettene om livsstilsendringer, enten det er å gå ned i vekt, bli bedre trent, trene mer eller legge om kostholdet. For studenter handler det også ofte om at man ønsker å prestere bedre på skolen. Enten det er å leser mer og oftere, eller det er å komme seg på forelesninger, så handler det også her stort sett om å endre vaner. Men det er viktig at vi ikke setter krav til oss selv som demper livsgnisten, som er urealistiske og uoppnåelige. Jo vanskeligere målene er å nå, desto større blir fallhøyden om vi ikke klarer det. Et mål bør være et ønsker, noe å se frem til, og som du gleder deg til å oppnå. Men det er ikke farlig å måtte jobbe hardt for å nå målene man setter seg. Hardt arbeid gir desto større mestringsfølelse.

Det er viktig å legge en langsiktig plan, og bruke god tid på å sette seg realistiske og gjennomførbare mål. Det er lurt å finne ut hvorfor man ønsker å oppnå det man bestemmer seg for, og å finne den egentlige motivasjonen. Nyttårsforsetter kan, som alle vet, lett bli litt krampeaktige, og da er det også mye lettere å falle av. Vi må huske på at løpet ikke er kjørt om vi ikke klarer å holde oss til planen hver dag, det er menneskelig å feile. Ikke vær for streng mot deg selv - se heller om du kan lære noe av de feilene du gjør underveis! 

På veien mot målet kommer her 5 tips som forhåpentligvis fungerer:

1: Bryt ned hovedmålet i mindre, mer konkrete delmål.

2: Gi deg selv en form for belønning når et av disse delmålene er oppnådd.

3: Fortell folk rundt deg hva du prøver å oppnå. Du forplikter deg, og det blir vanskeligere å sluntre unna.

4: Fokuser på fordelene ved det å lykkes, og følelsen det gir å nå et mål. 

5: Før dagbok over framskrittene du gjør, og vær ærlig i loggføringen, du tjener sjeldent på å lyve for deg selv!

Lykke til!



Klem Nina

søndag 11. januar 2015

Velkommen tilbake!

Velkommen tilbake til et nytt treningssemester her i SiT Idrett. Denne uken startet vi opp med en moderert timeplan, med et lite utvalg gruppetimer på de ulike sentrene våre. Det var faktisk så stor pågang i starten av uken, at vi måtte sette opp et par ekstra timer de siste dagene! Hurra for treningsglede og motiverte studenter!

Fra og med i morgen, mandag 12.01, er det oppstart for den ordinære gruppetimeplanen. Oversikten over semesterets timer finner du på nettsiden vår. Som vanlig velger du senter, timetype og ukenummer i linjen over selve timeplanen. De fleste timene fra høstsemesteret fortsetter på planen, men det er gjort noen endringer. Det er også noen nye instruktørfjes å se her i SiT Idrett dette semesteret, og jeg tror jeg kan si på vegne av alle instruktører, treningsveiledere, resepsjonister og PT´er at vi gleder oss veldig til et nytt, svett og herlig vårsemester!

Et nytt treningssemester betyr også at instruktørene våre er i full gang med å sette sammen og lage nye timeprogram. Det krever både tid og tålmodighet å lage en time, enten det er aerobic- eller spinning. Man skal finne musikk, analysere musikken, finne øvelser og så samkjøre musikk og øvelser. Instruktørene våre stiller høye krav til seg selv fordi de ønsker å lage så bra timer som over hodet mulig, og legger ned mange, mange timer med arbeid. 

Vår flotte spinninginstruktør Karoline skal nå også starte å ha pilates, og denne uken var jeg med henne for å kjøre gjennom programmet hun har laget! Pilates med denne dama kan dere virkelig glede dere til :)


Karoline finner musikk til pilates-timen!

"Jeg har alltid likt pilates som treningsform, men vært usikker på om jeg passer i å instruere i det! Men nå har jeg øvd meg masse, lagd er program som jeg liker veldig godt, og gleder meg til å ha timer fremover! Det er utrolig deilig å ha en time hvor alle andre tanker bare flyter, og man fokuserer på pusten og koordinering av øvelsene! Håper vi ses i lillesalen på portalen:)" - Karoline

Det er bare å fortsette å følge med både her på bloggen, på nettsidene våre og på facebook for informasjon om kurs vi holder, priser for medlemsskap, timebeskrivelser, åpningstider og mye annen morro!

Jeg må også si at jeg gleder meg veldig til et nytt blogge-semester, og er det noe du ønsker at det skal skrives om, er det bare å sende en mail til sitblogg@gmail.com eller legge igjen en kommentar i kommentarfeltet her på bloggen :)


Husk også å følge bloggens instagramkonto @treningisit!

Nyttårsklem fra Nina

onsdag 7. januar 2015

Vinnere av treningskampanjen #eksamens10

Da har vi endelig talt opp hvor mange deltagerkort som ble levert inn i forbindelse med treningskampanjen #eksamens10 som vi hadde gående nå før jul. Jeg tror aldri vi har hatt så høye besøkstall på sentrene våre i desember måned, i og med at eksamenstid pleier å medføre at mange nedprioriterer treningen. Derfor er det en stor glede for oss i SiT Idrett å se at så mange tok utfordringen vår om å trene minimum 10 ganger fra 24. november til 19. desember. Totalt ble det levert inn 474 deltagerkort. 


Alle som har levert inn deltagerkortet sitt, har mottatt en flott og praktisk slap-on refleks, og har samtidig vært med i trekningen av flere universalgavekort som er gyldige i over 5000 butikker i hele landet. Denne uken trakk vi de heldige vinnerene, to fra hvert senter.  

På Dragvoll ble det totalt levert inn 78 kort, og her vant Carl Tjernstad og Camilla Bergstøl hver sitt gavekort på hhv. 1000 og 500 kroner. På Gløshaugen ble det levert inn 207 kort, og her vant Hanna Skulstad og Åge Johansen hvert sitt gavekort på hhv 1000 og 500 kroner. Og på Portalen ble det levert inn 189 kort, og Rannveig Grøtta Røysum og Leif Erik Bjørkli ble trukket ut som de heldige vinnerene av gavekort på 1000 og 500 kroner. Alle vinnerene har blitt kontaktet, og vi håper veldig at gavekortene faller i smak - de er i hvertfall vel fortjent. Siden både denne treningskampanjen og den vi hadde på vårsemesteret i fjor var så vellykket, håper vi på gjentagelse til våren igjen :)

Klem Nina


fredag 2. januar 2015

Høydepunkter fra 2014

Godt nyttår alle sammen! 2015 står for døren med sine blanke ark og nye muligheter. 2014 ble enda et fantastisk år som hadde mye morro på agendaen. Jeg har tittet gjennom bildene som ble tatt i forbindelse med bloggingen i løpet av året, og her kommer høydepunktene i tur og orden :) 

Len deg tilbake og bli med på en mimrereise gjennom året som har gått!


Januar var en herlig måned som ga en kanonstart på året 2014. For min del startet jeg det nye året med en herlig ferietur til fantastiske Cuba sammen med min gode venninne Tuva. 





Februar er måneden hvor "The Nike Blast" går av stabelen. I år tok Marit Anne, Christel og jeg turen over landegrensen til Stockholm. Vi hadde en sprek og artig helg i den svenske hovedstaden, og fikk masse inspirasjon og påfyll til bruk i jobben som instruktør.







I mars arrangerte vi MaratonSpin her i SiT Idrett, hvor Asbjørn, Karoline og jeg hadde gleden av å lede 50 sporty deltagere gjennom 2,5 time på sykkelen! I tillegg hadde vi en ny runde med aerobicinstruktørkurs og SiT BeneFit gikk av stabelen for tredje året på rad!





April måned kom med sine første vårtegn, og fem flotte og superspreke herremenn gjennomførte "SiT Maraton". Dette var tredje året på rad en guttegjeng gjennomførte et slikt opplegg, og jeg er spent på om en ny gjeng viderefører tradisjonen nå til våren! 



mai var det duket for det nye timekonseptet Flyt, en time spesielt utviklet med tanke på en stressende eksamenstid. Vi gjennomførte også eksamenskampanjen #sit10imai, hvor målet var å trene minimum 10 ganger i løpet av mai måned!




Juni var måneden for siste innspurt på skolefronten - og måneden hvor sommerferien plutselig banket på døren.Vi hadde vårfest for de ansatte, og i Oslo prøvde Karoline og jeg ut noe av treningstilbudet hos SiO Athletica. 


I juli hadde både jeg og bloggen ferie, og jeg koste meg med kajakkpadling, løpeturer og late dager i vakre Kragerø. I tillegg var jeg blant annet i Bergen og besøkte min gode venninne og tidligere kollega her i SiT, Elisabeth. I flotte Bergen ble jeg dratt med opp på Stoltzen, i tillegg til at vi testet ut treningstilbudet hos SiB. 




August kom med sine varme sommerkvelder og nytt skoleår. Semesteret ble innviet med immatrukulering på Gløshaugen, hvor SiT Idrett sto på stand og informerte om vårt gode treningstilbud. I løpet av sommermånedene ble også resepsjonen på Idrettsbygget Gløshaugen pusset opp!



September måned fortsatte Trondheim å vise seg fra sin vakreste side, noe som resulterte i flere fantastiske turer i marka. Det ble arrangert en ny convention i Oslo, SiNspiration, hvor flere av de ansatte var, i tillegg til at vi holdt spinninginstruktørkurs. 






Oktober måned hadde vi høstfest for de ansatte, jeg var på skoletur til Chamonix, og vi startet med ett nytt konsept: PT-gruppetimer. 






November kom som vanlig litt for raskt på med både eksamenstimeplan og eksamenstid. Bortsett fra det var november en måned fullspekket med happenings, og vi startet med både EksamensYoga og treningskampanjen #eksamens10. I tillegg hadde vi aerobicinstruktørkurs og nytt MaratonSpin. Vi hadde også en fokusuke på det å ha et sunt forhold til trening - og håper kampanjen nådde ut til mange. 






Desember forbindes for mange kun med de to ordene eksamen og juleferie, i den rekkefølgen. Stressende dager og uker med alt for mye pensum som må pløyes gjennom, og så kommer heldigvis den etterlengtede juleferien. Vi hadde julebord for de ansatte, og så hadde vi instagramkonkurranse i forbindelse med treningskampanjen #eksamens10, hvor fire heldige vinnere vant hver sin PT-time :)




Hva er ditt beste minne fra treningsåret 2014?

Håper du er klar til å ta fatt på nok et sprekt og svett år med mye morro på agendaen her i SiT Idrett. 


Jeg vil takke alle dere som følger med og leser innleggene. Jeg storkoser meg med skrivingen, og gleder meg til å ta fatt på et nytt bloggeår her i SiT Idrett. Jeg vil også med dette på vegne av SiT Idrett takke for ett sprekt og herlig år 2014, det er godt å se så stor treningsglede blant studentene våre! 


GODT NYTT ÅR!

Nyttårsklem fra Nina